Het is lente, de natuur jubelt

De laatste twee dagen was het pad moderate (rustig omhoog en omlaag, soms nog wat modder, -het moet natuurlijk niet al te luxe worden- en een enkele steile rotsbeklimming). Gisteren was het nog bewolkt en wat broeierig, vandaag is het volop lente, het lijkt wel zomer.

Hier zitten de meeuwen ‘s ochtends vroeg in Lizard te wachten, zij kijken het nog even aan, ‘wat wordt het weer vandaag?’

Het is hier een barre winter geweest, dat had een boer in Newton Abbot me ook al gezegd (‘it was a miserable winter’, maar ja dat zeggen de boeren altijd). Maar hij had dus gelijk. Gedeelten van de kust, en daarmee van het pad zijn in zee gezakt.

Dit betekende veel diversions, soms een lange, soms een korte. Vandaag ging de omleiding ver het land in, er was geen meeuw meer te bekennen en ook de zee hoorde je niet. Opeens liep ik weer door een, weliswaar klein bos. De eekhoorns roetsjten boven me van tak naar tak. En er groeiden weer prachtige white(?)bells.

Ik hoorde niet alleen de eekhoorns, toen ik weer bij de kust terug was zag ik ook een haai. Had ik er nog even spijt van gehad dat ik mijn badpak niet had meegenomen, dat gevoel is nu weg. Het water is trouwens toch te koud.

Maar niet voor hem dus, een basketshark.

En nu jubelt de natuur dus, ik heb de korte broek uit de rugzak gehaald en de windstopper (for the time being…..) erin gedaan.

Ik slaap vannacht hier, in een zeer lokale pub. In de bus naar St Ives bespraken twee vrouwen de mode in Australië, die vonden ze maar niks. ‘Just like the sixties’. Nou, dan zouden ze eens hier moeten komen, ook hier heeft de tijd stilgestaan. En over kleren gesproken, ik was hier al vroeg, heb alles gewassen, heb het hier buiten aan de brandtrap opgehangen, en nu is het droog!

Ik zal terug in Nederland een poosje geen mosselen eten, want ze waren erg lekker. En als toetje was er rabarberkruimeltaart met gember (en clothed cream), daar heb ik het recept, het smaakte net als thuis, zalig.

Het leven is goed daar, in the Five Pilchards Inn.

6 Reacties op “Het is lente, de natuur jubelt”

 1. Wat een knoert die haai. Hij heeft ook een bek met heel enge tanden, zag ik op internet. Dat je hem zo mooi in het oog kreeg!
  Wat maak je een prachtige foto’s Marga. De natuur is nu op z’n mooist. Je hebt de beste tijd gekozen, al heb je daar in het begin wel aan getwijfeld, lijkt me.
  Ook ik geniet van de natuur, ook hier zijn alle soorten groen mooi.
  Wel lijkt het me heel prettig als de vakantie weer voorbij is en iedereen weer op school, of aan het werk is. Dat maakt het voor Lucas en mij een stuk rustiger.

  Like

  1. Het was een meneer die hem zag en me riep. Ik dacht eerst dat dit een uitzondering was, echter ze komen hier vaker voor. Gaan van hieruit naar de kust van Schotland. Er komen ook dolfijnen voor. Ik heb een uur zitten kijken maar niets gezien. De natuur is inderdaad op zijn mooist. En de foto’s komen door de telefoon. Die is goed in natuur en gebouwen enz. Mensen, of als je iets speciaals wilt belichten of zo kan hij niet. Zullen we gauw weer ns afspreken? Ik ben half mei weer terug, ga je dan mailen. Met een groet, Marga

   Like

 2. Van de lente stap je hier zo over in de zomer! De natuur groeit en bloeit uitbundig. Ik hoop dat je thuis verder kunt gaan genieten. Wij gaan ook wandelen als ik terug ben.
  Liefs, Paula

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: