Ik ben (hi)-er even niet

Vanaf morgen ben ik tot 23 maart in de Dhanwantari Ashram in Neyyar Dam, Kerala. Voor belangstellenden zie: sivananda.org.in en daar heerst een wifi-stilte.

vandaag een laatste wandeling in Mumbai

Dit zijn dabbawalla’s. Zij brengen elke dag de thuisgekookte lunch naar ‘man-lief’. Er werken 8.000 dabbawalla’s voor 200.000 klanten. Op verschillende plaatsen in de stad hergroeperen ze de lunchbakjes en gaan dan weer verder, met de trein, op de fiets of lopend.

Dit is Crawfordmarket, een enorme overdekte markthal.

Met beeldhouwwerk gemaakt door Kipling’s vader.

Er staan nog erg veel, vaak prachtige koloniale gebouwen.

Dit is de Metro bioscoop. Gebouwd in art deco en van binnen helemaal gerenoveerd, zo prachtig…..maar de camera mocht niet mee naar binnen.

Hornemans circle met……Hermes, zou Joanne Lumpley hier die verschrikkelijk dure sjaal in haar handen hebben gehad? Ik ben maar niet naar binnen gegaan, geen ruimte meer in de koffer.

12 Reacties op “Ik ben (hi)-er even niet”

 1. Even ruimte in je hoofd maken na de talloos vele indrukken van de afgelopen weken. Kunnen wij ook even op teren.
  Een spirituele week en liefs.

  Like

 2. Ha Marga,
  Het was koud in jouw huis nadat ik de thermostaat op 7 graden had gezet. Het was 12,5 graad, dus blijkbaar is er nog een klein warm kruikje in jouw huiskamer.
  Je duikt spiritueel weer een week onder. Ben je al eerder in die ashram geweest? Hoe lang is het vliegen van Mumbai naar het zuiden van India? En hoever is het dan nog naar die Neyyardam of beter gezegd naar de ashram? Een mooie, diepzinnig spirituele week! Liefs, Dik

  Like

  1. Ik heb altijd het idee dat de thermostaat niet goed werkt of op een verkeerde plaats hangt, maar ben te lui om het uit te zoeken. Ik was er 7 jaar geleden ook, het is eigenlijk een beetje overdreven voor 10 dagen heen en weer vliegen maar verder gaat alles met de trein of bus. (Zeg ik dan maar tegen mezelf….) en het is een erg fijne plek + omgeving: groen en schone lucht! Het was van Mumbai naar Trivandrum 2 uur vliegen en het is nu, 10 uur ‘s avonds 31 graden – nog even wennen dus. 💋Marga

   Like

 3. Liep achter met je mooie verhalen, maar ben weer helemaal bij. Wat een belevenissen allemaal, vooral zo’n feest (ceremonie) voor Shiva lijkt me een enorme beleving. Genieten, dus nu lekker zitten en mediteren. Liefs

  Like

 4. Lieve Marga, ik kan je ervaringen niet bijbenen, terwijl ik het alleen maar vanaf de bank doe. Ik wens je een mooie rustige week toe. Groet!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: