Onderweg (vervolg, deel 3)

Gisteren, 3 november stond er een mooie wandeling langs de oceaan op het programma, maar al na 200 meter bleek het hele pad afgesloten want er was een stuk van het pad in de oceaan gezakt. Dus zijn we over de weg verder gegaan. (We zijn hier niet in de nacht gaan lopen, maar het is voor de telefoon moeilijk foto’s onder deze omstandigheden goed te belichten).

Vol goede moed op stap.

De weg ging diep het land in en hoog de heuvels op.

Zicht vanaf de pas, met in de verte de oceaan.

Het was een lange tocht naar Shimanto.

En weer door een mooi bos.

In Shimanto staat tempel 38, Iwamoto-ji.

En daar stond ook de ryokan waar we deze nacht sliepen. Het was een mooi ingerichte oude, houten ryokan. Het bleek echter moeilijk ‘een mooie foto’ van het interieur te maken, van de ofuro: het bad, dat lukte wel.

De heerlijke geuren staan ook op de foto.

Bij de receptie hangen alle naambriefjes van de pelgrims die hier geslapen hebben.

En hier hangt ook een naambriefje van ons bij.

Vandaag, 4 november, kwamen we na een uur lopen weer bij de oceaan.

Die elke keer weer anders en mooi is.
Ook hier was het pad regelmatig letterlijk weg gevallen.
Rijstvelden, vlakbij het zoute water.

Deze rijstvelden liggen een stuk hoger dan de oceaan en worden door een zware muur gestut. Zij worden bevloeid met zoet water dat uit de bergen komt.

In een henro hut.

Het is hier ‘walvissengebied’, overal staan borden met reclames voor boottochten naar de walvissen. (Daar is het nu niet het goede seizoen voor). En overal staat een walvis op. (Dus ook op het mapje van de eetstokjes).

5 Reacties op “Onderweg (vervolg, deel 3)”

  1. Hoi Marga .Is het weer zo anders wat je verwacht had???? Maar jullie genieten wel enorm en mooi dat je van tempel naar tempel loopt.Heel bijzonder.Geniet de aankomende weken nog maar.Gr Ria

    Like

Plaats een reactie