Het pad met beelden van Barbara Hepworth

Ver-beelding

Ik eindigde mijn wandeling in Saint Ives en daar staat het prachtige Barbara Hepworthmuseum. Dit museum is gevestigd in het huis waar ze woonde en werkte. In de tuin is een groot gedeelte van haar werk tentoongesteld. Het was ontroerend te ervaren en te zien hoe zij met haar werken en teksten zo prachtig mijn ervaren en indrukken van deze tocht verbeeldde. De cursief getypte teksten zijn van haar.

Figuren in landscape

Over vorm en structuur
‘Toen ik in mijn jeugd door het landschap ging, werden de heuvels beeldhouwwerken, waarbij hun vorm bepaald werd door de paden. De sensatie, om zo door de vormen te gaan, door dalen en over kliffen, en deze zo intens te ervaren: te zien, te voelen, met mijn voeten, ogen, lichaam en geest, die sensatie is nooit meer weggegaan.’

Voorbij Port Isaac

Makutu

Over licht
‘Italië gaf me het licht. Licht dat transformeert en onthult. Licht dat de ragfijne samenwerking van vorm, contour en kleur versterkt. Licht dat de rijkdom en vreugde van het levende materiaal onthult en dat leven toevoegt.’

Eb bij Westward Ho

Spring

Over natuur
‘Natuur’ overdenkende, wordt het gevoel voor het mysterie en de voorstelling daarvan begrepen en levend. Dit gevoel geeft ons de kracht om universele, abstracte beelden van schoonheid te projecteren.’

Bluebells, zeeën van bluebells langs de paden

Two forms

Over landschap
‘In grote dankbaarheid ontdekte ik het ‘heidens’ landschap rondom Saint Ives. Een landschap dat al mijn ideeën over de relatie tussen mij zelf als beeldhouwster in dat landschap en de essentiële eigenschap van het licht tot het werk bepaalde.’

Nog 1 dag te gaan voor Saint Ives

Sphere with inner form

Over evolutie
‘De ware natuur van kunst weerspiegelt de wetten van de evolutie van het universum.’

Bij Perranporth

2 Reacties op “Het pad met beelden van Barbara Hepworth”

  1. Wat een mooie wandeling heb jij gemaakt .Toen jij bij mij was heb jij er veel over vertelt .Nu ik de foto’s zie is de werkelijkheid nog mooier. Jaren geleden ben ik ook in die omgeving geweest. Zal zo weer er naar toe willen gaan .Groeten Ria

    Like

  2. Adembenemend. Prachtige foto’s! Mooi bondig verslag. Ooit heb ik de Pennine Way gelopen (1974?) en later nog eens een stuk West Highland Way in Schotland (rond 1990?). Als ik weer eens in Nederland ben moeten we elkaar toch echt weer eens ontmoeten! Fijn weekend! Chaya Brasz

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: