Pskov, kerken, iconen en fresco’s

Het regende ’s ochtends in Pskov, we werden opgewacht door de zoveelste gids, die wederom bij Peter de Grote wilde beginnen. Dit kon gelukkig worden afgekapt.

Pskov is 1 van de oudste steden van Rusland. Het Kremlin, een ommuurde citadel, was het administratieve en spirituele centrum van de stad. Dit is de kerk. De iconen uit de kerk sla ik even over. Er was een dienst, deze dames zongen er prachtig bij. Het was een soort beurt-zang: de pater (?) ging voor – de vrouwen antwoordden.

Prachtige fresco’s uit de 12e eeuw in het Mirozhi klooster. De kerk van dit klooster is de oudste kerk van Pskov.

Daarna kwam nog een museum, maar toen had ik dat wel even gehad. Dus met 2 mensen de stad op zoek naar de boekwinkel.

Het was veel zoeken naar de boekwinkel, we vroegen het oa aan dit bruidspaartje dat voor het Leninbeeld voor de bruidsfoto’s poseerde. De bruidegom sprak wat engels en wist het haarfijn (bleek naderhand) uit te leggen. We liepen door de straat, en zagen op de aangewezen plaats een winkel met theepotten en bekers (allen versierd met het plaatselijke Kremlin) in de etalage. maar geen boekwinkel. Uiteindelijk hebben we het 4 keer gevraagd en zijn 2 maal door de straat gelopen. Bij toeval zagen we dat achter de theepotten een boekwinkel bleek te zijn.

De hele middag verder door de stad gelopen. Langs de rivier en over het grote plein met het plaatselijke Leninbeeld en een lichtreclame. En over een mooi marktje, met veel etenswaren, enorm veel soorten honing (die je heerlijk kon proeven), gebreide spullen en brood. Het was zalig, zo zonder gids, zonder veel mensen daar te lopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: