Een dag in Kathmandu

Het heeft vannacht geregend en toen ik vanochtend de straat op stapte was het net droog, er was geen berg te zien en het dal zat dicht. En ik dacht heerlijk weer wandelen. Nou ja, vandaag was dit alleen maar naar de hoofdstraat om een taxi te onderscheppen. De groep is bijna compleet, we kregen vanochtend de briefing van de gids. En dat was leuk! Want de sherpa die ons gaat gidsen is Lubla, een van de gidsen van de Manaslu-tocht van 4 jaar geleden.

Na de briefing nog wat spullen gekocht, o.a. Een soort zak waarmee je de slaapzak compacter kunt maken, zodat hij weinig ruimte inneemt. In Thamel, de toeristenwijk zijn veel bergsportwinkels met veel namaak. Toen ik mijn slaapzak had uitgepakt zei de jongen van de winkel direct ‘it is real!’

De boekwinkel wel bezocht, maar ik heb me beheerst. En ik kom nog terug hier.

Daarna op zoek naar een bureautje dat treintickets voor India verkoopt. Dat, met de grote reclame op het raam bleek ze niet meer te verkopen, maar ze wisten wel een ander. Dat zou 10 minuten lopen moeten zijn, maar omdat het verkeer in het straatje waar ik door heen liep van twee kanten kwam en elkaar en zichzelf vastzette, en er zelfs geen voetganger meer door kon duurde deze wandeling ruim een half uur.

Het goede nieuws daarna is dat ik voor 2 lange treinritten een eerste klas en een tweede klas sleeper kaartje heb kunnen kopen.

Daarna heb ik geprobeerd de stank, de vervuiling en chaos van het verkeer op een foto vast te leggen.

Diep respect voor de politie agenten hier, een gedeelte van Thamel wordt auto-en brommer vrij gehouden en de borden met ‘verboden voor auto’s en brommers’ worden door groepjes agenten bewaakt. Ik heb het plan een fietstocht te gaan maken naar Bhaktapur afgelast. Er zijn trouwens nergens meer fietsen te huur en ik heb deze dagen 4 autochtone fietsers gezien. In totaal!

Na het oversteken van deze straat had ik geen zin meer om met een taxi naar Bodnath te gaan. En ben lekker door het niet toeristische (of minder) gedeelte van Kathmandu gaan wandelen. En ontdekte nog een stupa.

Vanaf morgen denk ik een tijd geen berichten meer. Alhoewel er wel soms wifi schijnt te zijn. We zien wel. In ieder geval tot de 19de! (Hoop ik)

2 Reacties op “Een dag in Kathmandu”

 1. Jeetje Marga, wat een avonturen allemaal! Het leest als een roman… dat reisverhaal. Als ik thuiskom van mijn werk ben ik meteen in een andere wereld. En je bent nog maar net begonnen aan je reis….reizen is naar jezelf kijken met een andere achtergrond haha Good luck daar op de berg… kus

  Like

  1. Ik moet toegeven, dat rijden op die brommertjes is natuurlijk kicken. En ooit heb ik in andere landen en andere tijden heb ik met veel genot achterop gezeten. Maar hier, als voetganger…. binnen een jaar is deze stad dichtgeslibd. En dank voor het compliment, ik ga over dat kijken naar jezelf eens nadenken.
   Doei….liefs, Marga

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: