Namche Bazar (3440 m)

Vandaag dus hier in Namche Bazar aangekomen. Een bergstadje met een mix van bergsport toeristen  en lokale bevolking. De yaks lopen beladen langs de atm en ik zit hier in het 8848cafe waar ze heerlijke illykoffie schenken. Alles door elkaar dus. En Ik ben nog niet van de koffie afgekickt.  Een prachtige tocht hier naar toe, met het eerste zicht op de Mount Everest:

8DABC0F7-70C6-4FE7-9B42-86556E99CEB9.jpeg

 

Onderweg vlogen er meer helicopters over dan dat er fietsers in Kathmandu zijn. Aan de andere kant van het pad was het uitzicht ook prachtig:

3EC11E79-C214-4362-9AD5-BE2E517B67AE.jpeg

 

Met mij dus alles goed. Het glas van mijn horloge ging spontaan aan het barsten… waarschijnlijk de hoogte? Ik heb het in een  verbandje verpakt en hoop dat het nog gemaakt kan worden.

Ik heb de was op de plaatselijke wasplaats gewassen en die hangt in de tuin van de lodge te drogen, dat schiet niet op, maar vanavond stoken ze de houtkachel, daar ga ik het om heen hangen. Overigens een prachtige lodge hier in Namche. Wat slapen betreft waant je je af en toe in de Alpen. Na de was ben ik naar de plaatselijke gompa op de berg geweest, je merkt het direct als je een stap omhoog zet, hijgen bij elke stap. En de sandalen hielpen ook niet echt op het pad.

Met een groet, uit Namche. Dit is de plaatselijke toegangsstupa, helemaal nieuw, 6 maanden jong. De vorige was verwoest bij de aardbeving.

0FC36196-A0A0-48BC-93C6-6BFCF0FC8F3F.jpeg

 

4 Reacties op “Namche Bazar (3440 m)”

  1. Wat een leuke foto van jou en een mooi uitzicht op de bergen!
    Niks voor mijn longen dus die hoogte…wandel ze! Liefs
    Hier begint het sint gedoe weer, de avonden zijn al lang. vandaag wel heerlijk weer en weekend!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: