Lilacs……

Ik heb in mijn tuintje een seringen boompje, waar ik erg aan gehecht ben. Vorig jaar gaf hij geen bloemen, maar dit jaar zat het boompje vol met knoppen toen ik wegging. Net als de tulpen hadden de knoppen moeite met uitkomen. Elke keer als ze op het punt stonden open te gaan, ging het vriezen of zelfs nog sneeuwen. De tulpen zagen er gehavend uit, zo aan het begin van de lente, toen ik vertrok. Dus hoe zou het met de knoppen van de sering verder gaan?

Zojuist liep ik door een straat waar een prachtige sering stond, zo aan het begin van de avond rook hij heerlijk. Ik moest meteen aan mijn seringen boompje thuis denken………

En toen ik zojuist mijn mail opende, was daar het daar! In volle bloei!

Je ziet duidelijk hoe ik hem twee jaar geleden verkeerd gesnoeid heb (maar hij zet door!) en dat de achterburen nog steeds niet hun verhuisdozen hebben uitgepakt.

Bedankt voor de foto’s buurman Dik! Pluk je er een mooie bos van?

In november stond er nog een plant van me in prachtige bloei, ook gemist. Maar gelukkig zo ook wel gezien.

En omdat we nu toch in de bloemen zitten, toch maar weer een foto van die prachtige bloemen onderweg.

Het was weer een mooie, rustige en goed begaanbare tocht. De kliffen zijn hier lager en vaak met weilanden bedekt. Af en toe verschijnt er een strandje, die door het mooie weer vol met strandgangers liggen. Ook hier wordt gebarbecued, voordat ik het strandje zie, ruik ik het al. Dit is op het strand bij Falmouth. Ze hebben hier van die beeldige strandhuisjes, piepklein, alleen te gebruiken om zich te verkleden of even in de schaduw te zitten.

Het hele gebied rondom Falmouth (waar ik slaap deze nacht) was het grote verzamelgebied van waar de troepen naar Normandië vertrokken voor de invasie. Als ik zo langs de weilanden loop, moet ik denken aan die vaak zo jonge soldaten die hier wel wisten dat ze een ongewisse en moeilijke toekomst tegemoet gingen, maar zich waarschijnlijk niet konden voorstellen hoe erg het werkelijk was. Het gebied dat dit allemaal meemaakte, ligt er nu weer zo prachtig, stil bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: