Nog meer politiek

www.nrc.nl/nieuws/2019/04/09/priyanka-gandhi-indias-hartenkoningin-a3956196

‘Indiaas hartenkoningin’, heet dit artikel. Het is te hopen dat ze regelmatig haar hart laat spreken en niet in alles op haar grootmoeder lijkt. Die voerde regelmatig een autoritair schrikbewind.

Ik heb het even gevraagd, in Ayodhya gaat men op 6 mei naar de stembus. Ik heb het vermoeden dat dit een ‘Modi-basis’ is, maar de Congrespartij zet inmiddels de tegenaanval in.

Deze mensen zijn van de Congrespartij in Ayodhya en wachten op hun parlements-lid. Als hij is gearriveerd rijden ze met auto’s en brommers in ‘een rally’ door de hoofdstraat. Ik kreeg ook een zonne-klep, zal hem in de hotelkamer achterlaten. Het symbool van de Congrespartij is een handje, dat van de BJP een lotus.

Gisteren reed ik in een tuktuk naar het centrum en bij me zaten 2 heren, waarvan je op grote afstand kon zien op welke partij ze gaan stemmen. Het leek net of de ene een soort ‘Hitler-lok’ had, maar dat viel na een nauwkeuriger blik erop mee. (Niet te snel oordelen….) Ze vroegen naar mijn indruk van Modi. Ik heb me laf op de vlakte gehouden daar in die tuktuk, zei dat ik er te weinig van wist om een goede mening te vormen. ik denk dat ze het verder wel begrepen. Ze zijn bij de omstreden Ram-site (nog geen tempel) uitgestapt.

En nog even over het schoonmaken: de heren kwamen uit Varanassi en vroegen of ik daar ook was geweest en zo ja, wanneer? Ik antwoordde 2 jaar geleden. (Ik vond het er toen erg vies). Het was nu enorm schoon! Varanassi staat op nummer 24 van de ranglijst. Ik vermoed dat Modi naast het toilettenbeleid (waar hier overigens niets van te merken valt) ook een schoonmaakbeleid voert. Alweer een goed plan. Volhouden en uitbreiden naar het hele plaatsje lijkt me.

Dit is het partijkantoor van de Congrespartij in Faizabad, een plaatsje 10 km verderop.

Het is een beetje een drukke foto. Het jongetje loopt met een stellage met koopwaar. Ik zag hem aankomen en wachtte voor de foto tot hij precies op de goede plek liep. Ja, en toen kwam die riksha en die auto.

2 Reacties op “Nog meer politiek”

  1. Giste ten uitgebreid in het nieuws, de verkiezingen in India. Meer dan een miljoen stembureaus omdat er voor iedereen binnen 2 kilometer een stembureau moet zijn.
    Als Modi nu op veel plekken gaat verschijnen wordt het overal zo schoon. ;_)
    Bijzonder dat je er nu bent en het kunt meemaken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: