‘Buiten waait de wind om het huis’

Ja, buiten stormt hier de wind om de ryokan waar we vannacht slapen. Want er waait een tyfoon in Japan en het is niet de minste. Maar door een speling van het lot: vertrok ons vliegtuig nog uit Amsterdam; landde dit vliegtuig ( volgens plan) ook nog in Osaka; konden we ook nog met een bus (de ferry was al uit de vaart genomen) mee naar Tokushima en vonden we daar al snel het gereserveerde hotel, waar we gisteren aan kwamen.

En toen was het na 20 uur wakker zijn (in het vliegtuig, waar ik slechts enkele uurtjes sliep) en wakker blijven (daarna) op. Na een eerste Japanse maaltijd en een heerlijk bad heb ik als een blok geslapen.

En hoe was het weer vanochtend? Zou de trein naar Naruto, waar tempel 1 staat wel gaan? Op het nieuws en via de app waren erge te berichten te lezen. De dames van de balie konden enig uitsluitsel geven: er reden geen treinen richting zuiden, maar alle andere wel!

Dus nu ben ik in Naruto, op 200 meter afstand van tempel 1. Het waaide hard hier vandaag met af en toe enorme regenbuien. De laatste uren is het gestopt met regenen maar het waait nog steeds.

Shikoku blijkt net de tyfoon (dans) te ontspringen. Wij zitten hier zelfs in het enige eilandhoekje waar hij van invloed is. 50 km verder (zegt men) is het rustig.

Dus zijn we om er een beetje in te komen alvast naar tempel 1 en 2 geweest.

Zojuist op de tempelgong geslagen: de tocht is begonnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: