De techniek

Van verschillende kanten komen berichten dat er reacties niet kunnen worden gegeven. Ook ik kan op sommige reacties niet reageren. Geen idee hoe dit komt. Enkele mogelijkheden: ik beheers lang niet alle vaardigheden om goed met het blog te kunnen werken. En alhoewel ik elke reis denk ‘ik moet me er toch ns in verdiepen’ is deze gedachte een zeer tijdelijk iets – hij is verdwenen zodra ik weer thuis ben.

Toen het Corona gebeuren begon wilde ik een soort ‘Corona dagboek’ bij gaan houden, toen kon er opeens niets op de iPad. Wel op de laptop, maar dat is een ander systeem. En de iPad is oud (in ieder geval in de iPad – wereld, niet naar mijn maatstaven) dus allerlei updates kan hij niet meer aan. En dan heb ik zitten rommelen met email adressen, het is complete flauwekul maar ik heb 3 e-mailadressen: 1 privé, 1 voor aanschaf met daarna nieuwsbrieven, reclames enz en 1 voor extra – onbetrouwbare zaken enz. Wederom door mijn onvermogen kan ik niet al deze adressen op de iPad openen, wel op de telefoon en laptop: daar gaat dat weer heel goed, maar die heb ik niet bij me. KORTOM het wordt tijd voor een grote schoonmaak en resetten, alles zou opnieuw geïnstalleerd moeten worden, maar ook deze gedachte ben ik kwijt zodra ik in Nederland ben.

Maar, elke reactie wordt gewaardeerd, ik probeer te antwoorden, gaat dit niet via het blog, dan doe ik het op een andere manier.

En dan over vandaag

Vandaag was het een ontspannen dag, het was prima wandelweer: af en toe een zonnetje, precies de goede temperatuur voor de korte broek (half september….), de heuvels waren weer hoog, de dalen diep en de uitzichten waren weer schitterend.

Voor de statistici onder ons:

De site http://www.saar-hunsrueck-steig geeft een zeer volledige informatie

Hierbij opgemerkt: ik loop in de tegenovergestelde richting, moest dus 590 meter dalen en 627 meter stijgen, en die 6.45 uur voor ruim 29 km is natuurlijk helemaal waanzin, ik haal hier ongeveer gemiddeld (er is echt niets helemaal plat) 3 km per uur. En ik vond 29 km wat aan de lange kant…… ben dus na 16 km van de route afgegaan richting Thalflang en bleek toen nog 9 km te moeten lopen. (Ik had niet goed op de kaart gekeken). Die Erbeskopf komt morgen, dat is het hoogste punt van dit gebied (ruim 800 meter). Het is zo ‘weinig’ stijgen omdat ik gisteren en eergisteren al flink ben gestegen en je daalt niet altijd evenveel af.

Onderweg vandaag voor het eerst de gevolgen van de zware regens van een tijdje geleden gezien. Bij een groot veld met zonnebloemen stond een bord: gratis plukken en de vraag te doneren voor de slachtoffers van het Moezelgebied en de Eifel. (Er stond een enorme collectebus naast). Ook stond op het bord ‘Balkanfrei’ – hetgeen ik niet begreep. (politiek?)

De pluktuin met zonnebloemen
De gevolgen van de regen
Een stralende dag

6 Reacties op “De techniek”

  1. Wat een mooie bestemming heb je weer gevonden.
    Ik volg je weer met veel plezier.
    Heb jij indertijd (ik denk eind jaren 80) Heimat in ‘t Hoogt gezien? Deel 1 alles achter elkaar op een middag en avond , wel met een eet pauze! Vlak daarna heb ik met mijn vader, moeder en zus in het gebied gewandeld. Er waren toen heel veel bomen omgewaaid na een grote storm.
    Wandel fijn verder en schrijf door!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: