De mens wikt….en het getij beslist.

Ik moest vanochtend direct over de rivier de Yealm en daarom was het wachten op de ferry, die pas om 10 uur ging varen.

In de baai van Wembury.

Daarna ging het pad weer snel naar de zee en verder over de kliffen en weer vaak op en neer en altijd weer mooi.

Het is steiler dan het lijkt.

Rond 3 uur kwam ik in Mothecombe aan. Hier moest ik de rivier de Erme over, maar hoe? Er was geen brug, geen ferry, zelfs geen klein bootje te bekennen. Naast het cafe hing een bord met tekst en uitleg.

Rechtsonder de eb tijden van deze zomer.

Het was wachten op eb, volgens het bord zou dat vandaag om 5.45 uur zijn. Want dan viel het droog en kon je naar de overkant lopen. Een uur eerder of daarna, kon je door het water waden. Met een kop thee heb ik tot 4 uur gewacht en besloot het toen maar te wagen. Onder aanmoedigend gekrijs van de meeuwen ben ik ‘te water gegaan’. Het was een heerlijke koele massage voor de voeten (behalve de stenen, en ik heb dit keer geen plastic schoentjes mee).

En dan erin….
Veilig aan de overkant.

Aan de overkant heb ik zittend op een steen mijn voeten gedroogd.

En dan blijk je ook nog op een steen met kunst te zitten.
Het is wel duidelijk dat er bij vloed weinig te lopen valt.

Hierna moest ik nog een uur lopen naar Knowstone, waar ik in de Dolphin inn slaap. Hiervoor moest ik van het Coast Path af en verder over een public footpath, dit stond ook op het bord aangegeven.

De naderende regen stond niet op dat bord…..

Ik kwam net op tijd in Knowstone aan. De jubilee vlaggetjes hangen er treurig bij. Het regent inmiddels.

8 Reacties op “De mens wikt….en het getij beslist.”

 1. Had je nog mazzel dat je niet zo lang hoefde te wachten.
  Heftig hoor, je zult er maar rond het middaguur aankomen, dan is het zwemmen.
  Hoop dat je lekker kunt eten in de Inn.

  Like

  1. Ja inderdaad, gelukkig werd ik gewaarschuwd in Wembury, iedereen hier heeft een app met de tijden van eb en vloed. En je gelooft het niet, ik zit in een beeldig, piepklein dorpje en de keuken is dicht. Straks maar weer een ‘full breakfast’, groetjes, Marga

   Like

 2. Wat weer een mooi avontuur, Marga, ik lees alles met veel plezier en krijg er zelf zin in.
  Het lijkt allemaal zo eenvoudig, maar je bent vast wel een tijd met de voorbereiding bezig geweest.

  Veel groetjes van José

  Like

  1. Slaapplaatsen vinden is het moeilijkst, er is gelukkig wel een goede site over het pad en een fb groep met het laatste nieuws. En iedereen hier heeft een app met de tijden van eb en vloed. Ik kan beide paden van harte aanbevelen. Groetjes, Marga

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: