Wasser und Fels

Monschau gisteren

Dat was gisteren, vanochtend was het veel erger. Het ‘Wasser’ viel met ‘bakken uit de hemel’ en het ging maar door. Gehuld in plastic ben ik toch maar op pad gegaan. Er stond een zware tocht met veel stijgen en dalen op het programma. Gezien het weer liet ik die ‘Fels’ maar even zitten en volgde de route ‘op de grond’, op het fietspad langs de rivier de Rur.

Na 2 uur klaarde het een beetje op

En om 12 uur, ik was bijna op de helft, werd het droog. Ik kwam bij een kruising met een weg en zag daar het Eifelsteig teken staan. En kon daar dus de route weer oppakken. En werd het dan eindelijk de beloofde Fels. Ook dat Wasser kreeg zijn bedoelde betekenis: de rivier de Rur.

Soms liep ik er vlak langs, soms zag ik hem ver in de diepte stromen.

En soms scheen de zon
Einruhr

Om vier uur bereikte ik Einruhr, het eindpunt van vandaag. Hier kwam inderdaad… de h in het woord Rur, alhoewel het hotel in de Rurstraat ligt. En verderop heet het meer waar de rivier doorheen stroomt Rursee.

Inmiddels regent het buiten weer en is alles wat nat (of gewassen) werd weer droog, dus ik ben weer helemaal klaar voor morgen…..

8 Reacties op “Wasser und Fels”

  1. Hoi Marga,
    Wat een kletsnatte Eifelsteig voor jou afgelopen dagen! In het Ru(h)rgebied regent het wellicht wat meer, dan bij ons in Utrecht. Maar ook hier regent het. Als het goed is is het morgen droog en dan kan de buitenmuur bij jou gestuct worden. Ik heb nog geen afmelding binnen van Woonin.
    Groet, Dik

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: