Een dag van trappen

Het leek wel of alle trappen vandaag bij elkaar waren gezet. Dat hoop ik althans, want dat betekent dat er hierna geen trappen meer zullen zijn. Weinig kans, er komen nog een aantal steile kliffen en om omhoog, en omlaag te gaan zijn er vaak traptreden aangelegd. Op zich een mooi idee, ware het niet dat de treden allemaal ongelijk zijn en erg hoog en/of diep. Het is dus zwaar lopen, zowel omhoog als omlaag. En bij het omlaag gaan krijgen je knieën bij elke stap een flinke dreun.

Op weg naar de schapen kruipt het pad langs de brem omhoog.

Halverwege was er een mooie onderbreking in Charlestown. Dit is een klein plaatsje met een oude haven. Deze haven wordt vaak gebruikt bij de opnames van films of tv series, bv Poldark.

Het havenhoofd.

Elke dag weer is het water zo prachtig helder. En elke keer weer is het een andere kleur groen, blauw, grijs is.

Vlak voor Par, waar ik zou slapen ging het pad over een enorm groot golfterrein, het stond er vol met bordjes: de wandelaar moest op het pad blijven en vooral vaak naar links en rechts kijken, er kon een bal aankomen. (Zouden die bordjes ook op het terrein voor de golfers staan: er kon wel eens een wandelaar aan komen?) Het pad ging vlak langs de zee, en daar stonden weer borden met waarschuwingen ivm gevaarlijke kliffen. (En dan wil ik ook nog uitkijken of ik niet bij toeval op een slang trap…..)

Hier is het weggezakte klif afgezet met een hek.

In de verte is een oude fabriek te zien. De plek waar het geld wordt uitgegeven gaat moeiteloos over in de plek waar er voor gewerkt wordt, (alleen niet door dezelfde mensen). Vroeger was Par beroemd om het porselein dat er werd gemaakt, China bone. Nu komt het meeste porselein uit China.

Ps

Ik liep ook nog een keer verkeerd, samen met een Engels echtpaar dat ik in de b&b had ontmoet, verkeerd naar beneden, het pad hield daar op en weer omhoog. Dus: ‘that’s one scone more this afternoon’ – ik dacht zo qua calorieën, het is ook een dag voor fish and chips, met azijn. En waar is die azijn voor? De vis of de patat? Ik vreesde het ergste, ik heb het over de patat gedaan (gedeeltelijk). Het viel best mee.

3 Reacties op “Een dag van trappen”

 1. Hoi Marga,

  Het was bewolkt gisteren, maar volgens mij is het bij jou droog gebleven. Garjans en mijn kamer geuren naar seringen. Een paar dagen geleden hebben Garjan en ik jouw advies opgevolgd en een paar takken van jouw seringenboom geknipt. We hebben ook nog en tak geknipt voor buurvrouw Chu en aan haar verzorgster gegeven die op het balkon stond.

  Ik heb uitgelegd dat dat van jou mocht. Ze heeft vast vreemd opgekeken toen Garjan en ik gewapend met snoeischaar stonden te overleggen welke takken we gingen knippen. We hebben de bloemen uit de top gehaald.

  Vandaag komt Remco terug uit Santiago de C. Hij heeft de 800 km gehaald en 54.000 euro opgehaald. Met een groepje gaan we hem en Taco (is weer naar Spanje gegaan) van het station afhalen. Dit maal hebben ze het vliegtuig gepakt.

  Nog een paar mooie wandeldagen!
  Groetjes,
  Dik

  Like

 2. En jij wandelt en loopt maar door…langs die mooi kust… Eb ook mijn seringen hebben de beste tijd gehad. Dat is dan weer een nadeel van het warme weer. Dan gaat al die bloesem zo snel voorbij. Tot gauw weer

  Like

 3. Nog twee dagen, aan alles komt een eind. En dan is het weer terug naar de stad. Toen er vanochtend een vliegtuig overvloog schrok ik, met de vogels, op. Ik ga in Plymouth een dagje wennen. Ja, tot gauw, Marga

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: