Climbe every mountain

Dinsdag 15 oktober – Het was vandaag een dag van pittige heuvels: op en neer – de hele dag van ‘s ochtends kwart over 8 tot ‘s middags kwart over 4.

Tempel 6 in de vroege ochtend.

Maandag 14 oktober – Maar nog even over gisteren….. tempel 6 t/m tempel 10. Sommige tempels liggen dicht bij elkaar (meestal in een stad), de grootste afstand tussen 2 tempels is dacht ik 85 km (langs de kust).

Maar gisteren dus die 5 tempels. We liepen over smalle weggetjes en door kleine dorpjes, langs rijstvelden, over ‘zomaar vlak land’ begroeid met onkruid en we trokken over 2 grote rivieren.

De tempels hebben elk hun eigen accent, eigen sfeer.

De toegangspoort van tempel 9.

Dinsdag 15 oktober – En vandaag stond er maar 1 tempel op het programma maar omdat we gisteren te laat waren voor tempel 11 ‘deden we die er vandaag nog even bij’.

De hoofdhal van tempel 11.

Direct na tempel 11 begon het pad naar tempel 12. En dan bedoel ik direct. Het begon direct met klimmen. We zijn 3x omhoog en dus 3x omlaag gegaan door prachtige bossen met schitterende uitzichten. Toen ik deze tocht 3 jaar geleden liep was het slecht weer. Het regende de hele dag en soms liep ik in een wolk. Ook de tempel heb ik toen maar snel bezocht. Nu was het vaak droog, met heel af en toe een zonnestraaltje en was de regen ‘leefbaar’.

Maar het was zwaar, er waren stukken van het pad weggespoeld en we liepen over grote stukken steen die door de regen glad werden. Ook waren de boomwortels glad. Onderweg stonden er weer beeldige beeldjes van Jizo of een standbeeld van Kobo Daishi.

Hier bijvoorbeeld op de plaats waar hij een wonder heeft verricht. (Zo gaat het verhaal….)

Kobo Daishi bij de boom die hij nav het wonder plantte.
Glibberend in de regen.
Met prachtige uitzichten.

We kwamen dus vrij laat op de derde heuvel bij tempel 12 aan. Direct na binnenkomst door de poort stonden prachtige bomen. Bomen die met de poort voor een prachtige sfeer zorgden. Die poort met die bomen….dat vind ik het allermooiste van tempel 12.

De toegangspoort van tempel 12.

Daarna moesten we nog naar beneden, over de weg zou het lang duren, dus namen we weer ‘afsnij-paadjes’ steil omlaag. Dit hielp dus niet. Rond 5 uur begon het te schemeren en werd het snel donkerder. En waar was de herberg? We vroegen het aan 2 dames in een passerende auto. Zij boden een lift aan.

In de verte branden de lichtjes van de herberg.

10 voor 6 liepen we naar binnen. Direct door naar het eten. De stokjes stonden al klaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: