Camino Mozarabe

Van Malaga naar Merida

Herinneringen bij een kaartje

Voor de belangstellenden begin ik met een kaartje van Spanje met daarop de diverse Camino’s. Dit jaar ga ik dus lopen van Malaga naar Merida. De naam van die laatste plaats staat niet op de kaart, maar Merida ligt rechts van Badajoz. En als ik nu zo naar deze kaart kijk komen er allemaal herinneringen aan de vorige camino’s die ik liep omhoog.

Daar staat Toulouse, toen ik daar ‘s ochtends de telefoon aanzette stond de voicemail vol berichten: ‘hier is de meldkamer, de school staat in brand’. Ik ben die middag met het vliegtuig terug naar Nederland gegaan.

En daar staat Caceras, waar ik met Jenny via een lange tocht die dag naar toeliep. Jenny had borstkanker gehad en was een paar maanden geleden ‘schoon’ verklaard. Ze moest huilen van blijdschap (en ik van ontroering) toen we Caceras binnen liepen, gehaald! Haar man Ian wachtte ons op en trakteerde ons meteen in de bar. Het zijn verre vrienden in Australië geworden, die al eens op bezoek zijn geweest.

En daar zie ik Salamanca. Een week voor ik daar aankwam struikelde ik voor het pension, viel op mijn hoofd en werd ik met een ambulance naar een ziekenhuis postje gebracht. 5 Hechtingen kreeg ik onder mijn wenkbrauw en die moesten er in Salamanca uit. ik heb de halve dag lopen zoeken naar een ziekenhuis of dokter die ze eruit wilde halen..

En dan Pamplona…. op mijn eerste camino in Spanje was daar net ‘het stierenrennen’ aan de gang toen ik daar niets vermoedend de stad in liep. Een groot volksfeest en iedereen dronken.

En dan al die plaatsjes wier naam niet op de kaart staan, maar betekenis hebben voor allen die er doorheen liepen.

Zojuist zijn we aangekomen in Malaga.

Het straatje van het hotel.

We blijven nog 2 dagen hier en vertrekken a.s. zondag naar Almogia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: