Verder de bergen in.

Het plan was vanochtend vroeg op te staan maar het werd toch weer iets later. Bar Coco was vanaf 6, 7 uur open (wie weet waren ze wel helemaal niet dichtgegaan….) en toen we er naar binnen gingen zaten er alweer oude mannen aan de koffie (dit maal). Wij namen een cafe con leche (sterke espresso koffie met warme melk, meestal in een smal hoog glas geserveerd) en een geroosterd broodje met olijfolie (ipv boter) met mancheokaas (geit). Mijn favouriete ontbijt.

Hierna waren we in 2 stappen het plaatsje uit. Het pad was smal maar de route stond goed aangegeven.

Het ging steil naar beneden het dal in.

Hierna was het bijna de hele dag weer op en neer. Af en toe passeerden we een vakantiehuis of boerderij, mensen zagen we nauwelijks.

Zicht op het Torcal, met links nog heel klein het doel van vandaag.

Om kwart over 12 zagen we Villanueva de la Conception liggen, onder de rotsen van het Torcal. Het zou nog bijna 5 uur duren voor we er naar binnen liepen.

En telkens weer die prachtige uitzichten.
De weg was lang.

Volgens de beschrijving die we vrijdag hadden gekregen moesten we via een brug een rivier over. Voor de brug moesten we 2x 800 meter langs de rivier ‘omlopen’. Maar tot onze verbazing liep het pad gewoon door, door de rivier. (Die gelukkig niet diep was).

Maar de schoenen moesten wel uit.

Vlak daarna zagen we ons doel weer liggen.

Nog 2,30 uur te gaan.

We hebben erg lopen gissen naar het prachtige groen. Wat groeit hier? De stand is nu rijst, voor de paella. Maar helemaal zeker weet ik het niet.

Villanueva de la Conception is alweer zo’n beeldig wit plaatsje. Het ligt in een kom pal onder de rotsen. Foto’s heb ik niet gemaakt, er verschenen donkere wolken en er viel een enkele druppel. Hier slapen we in een vakantie appartement, met zitkamer, keuken en slaapkamer. Dit kwam goed uit. Alle restaurants (voor zover ik zag 2) en bars (aanmerkelijk meer) waren dicht (maandag), dus hebben we wat eten gekocht en zelf een maaltijd gekookt.

Inmiddels (nu ik dit typ) is het harder gaan regenen (zoals voorspeld) en de weersvooruitzichten voor morgen zijn slecht; de hele dag zware regen (de bergen zijn al in de wolken gehuld), dus denken we met de bus naar Antequera te gaan.

‘ Bloempje van de dag’: de bermen, vaak vol met bloemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: