Journey through the clouds

We zouden vandaag door het natuurgebied El Torcal gaan lopen, ware het niet dat de weergoden anders beschikten. Dit was gisteren al via het Spaanse weerbericht op de tv aangekondigd.

Uitzicht vanochtend om 7 uur.

Het regende dus en het was zwaarbewolkt. Voor deze dag gingen we daarom van twee dingen uit: ontbijt om 7 uur bij de bakker aan de overkant (rechts op de foto) en als het hard ging regenen wilden we met de bus naar Antequera gaan. De bakker bleef echter dicht. Dat was de eerste tegenvaller. Gelukkig was restaurant Godoy (naar later bleek het enige hier ter plaatse) open. Aan de bar stonden al wat oude mannen aan de borrel en wij konden heerlijk ontbijten. Eerder had ik ook al een bushalte ontdekt, waarop een briefje hing met de mededeling dat de bus om 9.00 zou vertrekken. Dus in principe hadden we niets te vrezen. Voor de zekerheid toch even langs de ‘gemeente’. Daar bij de halte stond een lieve oude man die zei (voor zover we het begrepen) dat de bus al weg was. Op de halte aldaar hing een briefje met 8.15 uur als vertrek. (Het was inmiddels tien voor 9). Hij bracht ons ook nog naar een andere halte. Ook daar hing de nieuwe (?) tijd.

Op weg naar de bushalte.

Nou ja, om dit verhaal kort te maken zijn we dus maar over de weg gaan lopen. En dat was eigenlijk heel mooi.

De kilometer aanduiding en -ervaring wekte verwarring. Bij aanvang was het 14 km, dit werd 16 en daarna bleef de tellerstand heel lang op 7 km staan, na een uur lopen bv stond daar weer een bord: 7 km. Ik heb besloten me niet meer met de km stand bezig te houden.

Onderwijl trokken de wolken op, en zakten met evenveel energie weer het dal in.

Even een kleine schok.

De heuvels op deze foto waren lang geheel met wolken bedekt. We wisten dus niet dat ze er waren. Volgens het kaartje zouden we een keer ‘naar links’ een pasje over moeten. Toen de wolken voor ons optrokken, zagen we dus deze heuvelrij. Niks linksaf, maar nog lang langs deze heuvelrij zo schrokken we even. Gelukkig bleek er ook weer opeens een kleine pas naar links te zijn, het volgende dal in. Dat het daarna weer nog veel langer zou worden dan verwacht, dat wisten we toen nog niet.

Ik ben inmiddels een gebruiker van het gps-systeem geworden.

We kwamen om half 4 in Antequera aan. (Ik reken nu niet uit hoeveel km dat zouden kunnen zijn). Antequera is een mooie plaats en we hebben hier een leuk traditioneel hotel. Met een föhn! Want alles wat niet door plastic bedekt was deze dag is nat en omdat we hier 2 dagen zijn (waarover morgen meer) heb ik ook nog van alles gewassen.

Bloemen van deze dag.

4 Reacties op “Journey through the clouds”

  1. Wel heftig lopenzo, geen afstanden waar je van op aan kunt, bussen die wel of niet rijden, bakkers dicht, en dan nog regen.. hoop dat jullie lekker kunnen slapen, eten, drinken en bijtanken.
    Alles goed met de vinger van Mariet?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: