Olijven, modder, zon en uitzichten

Vandaag liepen we van Antequera naar Villanueva de Algaidas. We zijn vroeg op pad gegaan en de wereld was als nieuw. Na 6 km ging het pad door olijven boomgaarden en omdat het de dagen hiervoor regenachtig was geweest was het pad een grote klei massa geworden.

Klei die enthousiast aan de schoenen bleef plakken.

Ik kan me vaag herinneren dat er in de sportschool een oefening is waarbij je zakjes of zo iets aan je voeten moet doen om bepaalde spieren te oefenen, ik kan iedereen verzekeren: de voeten hebben vandaag voldoende oefening gehad.

Na 3 uur lopen kwamen we in Cartaojal, alweer zo’n mooi wit dorpje tegen de berg. En natuurlijk was er een bar met koffie en een winkeltje met broodjes kaas. Dat zijn de mooie wandeldagen, zon, niet te warm en halverwege koffie en vers brood.

‘The burning plane’ (het was gelukkig nog niet erg warm)

Na deze korte onderbreking ging het weer verder door de olijvenboomgaarden, nu bergopwaarts en zonder klei. De uitzichten werden weer prachtig.

Wij volgen de gele pijlen.

Rond half 3 kwamen we in Villanueva de Algaidas aan waar ik hostel Chovi via Facebook (??) had gereserveerd, na enig zoeken bleek het een redelijk groot hotel annex restaurant te zijn. Het beloofde veel maar zag er stil uit en de deur was met een enorme ketting op slot. In het binnen terras zat een oude man (zoals overal in Spanje zat hier een oude man die wilde helpen) en hij hielp! Ik moest van hem een telefoonnummer bellen (hetzelfde wat ik ook had), dus ‘beide’ nummers geprobeerd (Mariet zei later dat ze de telefoon achter de gesloten deur twee maal hoorde gaan, dus dat klopte wel) maar er werd dus niet opgenomen. De oude man gebaarde niet op te geven, wij volgden dit advies natuurlijk. (waren moe van deze dag en hadden nauwelijks puf meer om nog iets anders te gaan ondernemen). Na enig heen en weer geloop van de man kwam een andere man met sleutels die me eerst enkele vragen stelde, die ik niet begreep. Ik liet hem de ‘reservering’ zien (waar ik gelukkig een printscreentje van had gemaakt). Hierop vroeg hij naar mijn paspoort, hij maakte hierop van mijn id kaartje met zijn telefoon twee foto’s, vroeg om het geld (dat direct in zijn broekzak verdween) en gaf ons toen 2 sleutels, 1 van een zij ingang en 1 van de kamer, die overigens heerlijk is. We wilden nog vragen naar gomer (eten) en desayuno (ontbijt) maar weg was hij al. Hij gebaarde alleen nog even vlug naar de bar aan de overkant, daar zijn we toen maar naar toe gegaan, en we besloten al snel daar dan maar meteen te gaan eten. (De keuken was tot 5 uur open en daarna pas weer om 8 uur). Inmiddels was onze ridder (nadat hij twee duimen naar me had opgestoken ook snel verdwenen…en we wilden hem nog wel een borreltje geven), maar gelukkig kwam Paul (de Amerikaan) het terras oplopen, met hem hebben we toen maar een glaasje gedronken en de avondmaaltijd gegeten.

En nu zijn de schoenen en de broekspijpen weer schoon en hangen op het balkon in de zon te drogen en zet ik nog even door om niet te snel in slaap te vallen. Er wordt morgen zon voorspeld dus de korte broek ligt klaar.

Bloempje van deze dag.

6 Reacties op “Olijven, modder, zon en uitzichten”

 1. Hai Marga,

  Bikkels zijn jullie!
  Als ik nu door storm, regen en wind loop hier, denk ik aan jullie avonturen en afzien en dat geeft energie!

  Veel groetjes van José

  Like

 2. Spannend hoor, dat je niet zeker weet of je ’s avonds kunt slapen . Gelukkig weer gelukt!
  Had al begrepen dat er op dit traject weinig mogelijkheden zijn om onderweg te eten of drinken. Het wordt een kroegentocht op deze manier. Gelukkig zijn die soms wel open. Geniet van het mooie weer.

  Like

 3. Hoi Marga,
  Al drie dagen geen ‘waterbergen’ verhalen over jullie wandeltocht. Alles is hopelijk nog goed. De afgelopen dagen heb ik niet meer gelet op het weer tussen Malaga en Merida. Dus geen idee of jullie als verzopen katten voortsjokken of met opgeheven hoofd in het zonnetje van de omgeving genieten. Ik houd het maar op het laatste, want de korte broek lag klaar.
  Net heb ik weer jouw planten water gegeven (ze staan er allemaal nog goed bij) en daarna jouw NRC doorgebladerd op zoek naar nieuws voor de Nieuwsquiz in café Willem Slok en cartoons voor mijn neef Harry in Canada. Maar het nieuws had ik al en de cartoons ook, of waren niet te begrijpen voor een Canadees.
  Weinig nieuws uit het Utrechtse. Er kwam net een mail van Hedwig binnen dat ze a.s. woensdag een spelletjesavond bij Suzi heeft georganiseerd.
  Gisteren had ik een 65-jaren feestmiddag in Villa Jongerius met rondleiding door de Villa. De gids was een goed verteller. Renske, het feestvarken, was al een paar maanden 65, maar had het feest uitgesteld vanwege de toen nog heersende coronaregels. Renske is de vrouw van Wim uit Odijk.
  Vrijdag was ik aanwezig bij de uitvaartdienst in RK kerk Geboorte Johannes de Doper in Montfoort van de vader van Mirjam (vriendin van mijn broer Henk). Dit waren voor mij de meest opwindende zaken van afgelopen week.
  Nog veel mooi weer, leuke ontmoetingen en prachtige vergezichten!
  Groet, Dik

  Like

  1. Ha bedankt Dik voor je bericht. Leuk dat je naar Villa Jongerius bent geweest, ik ben benieuwd hoe je het vond. Wij hebben nu al 3 dagen erg mooi weer met morgen een regendip. Dus dan even voortsjokken als hoop ik niet al te veel verzopen katjes. Succes met de nieuwsquiz, groetjes, Marga

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: