Nou, voor 1 keer dan: hip, hip, hooray!

In een etalage in Barnstable.

Het is dus onmogelijk deze dagen de festiviteiten rond het jubilee van de queen te ontlopen. Het lijkt wel alsof heel Engeland zich in een feestroes heeft gestort. Ik zag zelfs een kerkhof versierd met vlaggetjes (sorry, geen foto het licht stond verkeerd).

Voor de kerk van Witheridge.

In de kerk is de jaarlijkse flowershow, met prachtige bloemstukken allemaal in het teken van de queen.

Een bloemstuk als kroon, een kroon als bloemstuk?

Ook tijdens het wandelen is het jubilee niet te ontlopen, ik kwam drie mannen tegen die de route in de tegengestelde richting lopen: de rugzakken versierd met vlaggetjes. Of de man die me vroeg: ‘Ik dacht dat iedereen bij de straatfeesten het jubilee aan het vieren was? En u loopt hier.’

Zojuist was op het nieuws (dat alleen aan het jubilee aandacht schenkt) dat prins Andrew de dienst in Westminster Abey niet kan bijwonen want hij heeft covid! Gered!

En zoals het woord ‘moor’ in verschillende landen een totaal verschillende betekenis heeft, zo moest ik bij de koffie met scone vanochtend even aan de Islamitische landen denken, als daar iets is om de woede te uiten dan is het de vlag, men loopt erover, men spuugt er op. Hier in Engeland veeg je je mond ermee af.

Overigens, lang niet iedereen hier is koningsgezind. Voor Elizabeth is veel respect, en ze houdt vol. Voor het bijwonen van de vieringen heeft ze 3 dagen gerust en ze stond zojuist op het balkon om de vliegshow te bekijken. De show voor Buckingham palace morgen zal ze met veel plezier missen. Dat hoop ik in ieder geval voor haar. En als ze sterft? Tja dan komt Charles in beeld. Vanavond speelt hij met Camilla mee in Eastenders. Zoals ik al zei, de festiviteiten zijn niet te ontlopen. En alles voor de kroon.

6 Reacties op “Nou, voor 1 keer dan: hip, hip, hooray!”

 1. Had het al willen vragen wat je zoal tegen kwam mbt het jubileum.
  volgens mij is iedereen gek op de Queen, ze heeft het land bijeengehouden in moeilijke tijden. Maar Charles zie ik ook niet zo zitten.
  veel plezier de komende dagen.

  Like

 2. Ha wandelaarster,
  Nieuwe wegen en richtingen gekozen en de thuisblijvers kunnen mee genieten.
  Het weer ziet er goed uit en een land in feeststemming lijkt me voor de verandering ook leuk. Wij zagen Elizabeth met wandelstok op het journaal.
  Geniet van je reis en liefs.

  Like

  1. Bedankt! Zo met dit feest halen ze wel alles uit de kast. Verbazingwekkend en weer heel wat anders dan Spanje. Men verwacht hier dat Elizabeth het snel gaat opgeven. En dan komt Charles, en chaos (zegt men hier). Liefs, Marga

   Like

 3. Haha, ik zei jeal dat je er de komende 4 dagen niet onderuit zou komen! Maar jij stuurde eigenwijs een foto van een weiland met de tekst ‘ ik merk helemaal niks’ Dat heeft dus niet lang geduurd. Harry en Megan zijn er ook niet bij, maar niet vanwege covid en Andrew heeft zeker covid in zijn…. Oeiii….
  Die koffie met scone ziet er heerlijk uit!
  Ga zo door!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: