Ravenna

Vorig jaar stond deze recensie in de krant. En sindsdien beheers ik mij in elke boekwinkel om dit boek te kopen. Ook nu weer, want het ligt hier in Ravenna natuurlijk overal te koop. (Het is een dik, geschiedkundig boek, veel te veel voor mij om te lezen).

www.nrc.nl/nieuws/2022/12/01/waarom-liggen-juist-in-ravenna-zulke-spectaculaire-mozaieken-a4150124

Na dat ik dit gelezen had, nam ik het besluit; ik wilde ze zien de mozaïeken van Ravenna en organiseerde deze reis naar Italië.

Het artikel (en het boek) beschrijft het allemaal veel en veel mooier dan ik ooit zou kunnen. Mij blijven nog altijd weer 2 vragen: hoe komt het dat het christendom zo diep wortelde (en zoveel macht kreeg) in Europa (en daarna in de rest van de wereld), en hoe komt het toch, dat mensen die deze pracht konden maken, tegelijkertijd tot zoveel kwaad in staat waren….en zijn. (Het zal allemaal wel met elkaar te maken hebben, maar toch…)

Ik heb het boek inmiddels bij de bibliotheek besteld.

5 Reacties op “Ravenna”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: